...

...

10 november 2014

På återseende

Än en gång reser syster tillbaks till Helsingfors. Turligt nog kommer hon också tillbaka om ca 2 veckor. Hon har varit här idag och lekt med S, så jag fick (/hamnade att) städa lite då jag hade chansen. SÅ otroligt råddigt hade vi väl inte, men för nån som inte har barn kanske det verkar som en soptipp då:

- 80 % av leksakerna hittas annanstans än i barnets rum, t.ex. i duschen för att en docka skulle matas i duschen och därmed blev dockans kläder blöta så de måste ju självfallet bytas. Samtidigt gäller det naturlgtvis att hälla ut en halv schampoflaska för att få dockan ren. Vidare kan man hitta en leksakskanin påklädd och inpackad i lilla M's vagn, eller målarpenslar och färgstänk lämnade i tvättfat.
- man kan sopa upp middag för en hel familj under bordet. Beroende på vilka matrester där finns går de enkelt att sopa upp (knäckebrödssmulor) eller så går de mindre enkelt (ris, klibbar fast mer än man tror i en sopborste och korvar sig sen för att slutligen fastna på golvet igen)
- papper/haklappar/de kläder som råkade finnas närmast, full med spyor från en spyttande bebis
- alla skor blivit prydligt radade i husets största rum, som en cirkel eller fyrkant. För man måste ju ha en hage till låtsasdjuren man leker med, självfallet.



Hon på bilden är då inte jag, utan ovannämnda syster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar